December 4, 2015

CINNAMON BUNS

Sinds een weekend Stockholm heb ik kaneelbroodjes ontdekt. Lekker! En niet zo moeilijk om zelf te maken dacht ik. En dat klopt. Tenminste, als je aanrecht groot genoeg is, en dat was die van mij duidelijk niet. Maar met een beetje aanpassen, stonden er uiteindelijk toch mooie broodjes op tafel. Niet helemaal perfect qua vorm, maar toch.



Recept: via Koopmans, met een kleine aanpassing

Voor het deeg
1 pak Koopmans Witbrood
225 ml handwarm water
50 g zachte roomboter
1 ei

Voor de vulling
75 g zachte roomboter
130 g bruine basterdsuiker
3 tl kaneel
Voor in de vorm:
50 g zachte roomboter
75 g kristalsuiker

Keukengerei
Bakvorm of ovenvaste schaal met een hoge rand, ca. 24 cm doorsnede
Deegroller
Huishoudfolie

Stappen
  1. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Koopmans Witbrood.
  2. Voeg het ei gelijktijdig met het water toe.
  3. Laat het deeg nadat het gekneed is, 15 minuten rusten.
  4. De resterende mix wordt gebruikt om het werkblad te bestuiven.
  5. Bestrijk de vorm rijkelijk met de zachte roomboter (50 g) en bestrooi met kristalsuiker.
  6. Meng de bruine basterdsuiker met de kaneel. Strooi een deel van de resterende mix over het werkblad.
  7. Rol het deeg voorzichtig uit tot een plak van ca. 30x60 cm.
  8. De lange kant dient voor je te liggen. Zorg dat het deeg niet aan het werkblad plakt, door de plak en het werkblad regelmatig te bestuiven met de resterende broodmix.
  9. Bestrijk de deegplak met de zachte roomboter (75 g).
  10. Strooi de bruine basterdsuiker/kaneel over de plak, behalve over de onderste 2 cm (plakrand).
  11. Rol het deeg via de lange kant (60 cm) voorzichtig op; begin aan de bovenzijde.
  12. Snijd de rol in twaalf gelijke delen. Zet de stukjes deeg op hun snijkant in de bakvorm, zodat de windingen goed te zien zijn.
  13. Laat de rolletjes afgedekt met huishoudfolie ca. 45 minuten rijzen.
  14. Verwarm de oven voor.
  15. Bak de kaneelbroodjes gaar en goudbruin.
  16. Bestrijk de kaneelbroodjes direct na het bakken met een beetje zachte roomboter, zodat ze mooi gaan glimmen.
  17. Haal de kaneelbroodjes uit de vorm als ze nog warm zijn. 

No comments:

Post a Comment

Mind your language please.