RICOTTA CAKES WITH LEMON CURD AND BLUEBERRIES

Last weekend I had time to bake and made these little ricotta cakes with lemon curd. Delicious. Good for summer days, because of the freshness of the lemon. 



Recipe via Allerhande (Dutch only):

250 g zelfrijzend bakmeel
130 g boter, op kamertemperatuur
50 g suiker
5 el lemon curd (potje 320 g)
1 ei
1 bakje ricotta (verse kaas, 350 g)
1 bakje blauwe bessen (150 g)
poedersuiker

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het meel met een mespunt zout boven een kom.

2. Meng met een mixer de boter, suiker en lemon curd tot een luchtig geheel. Mix ook het ei en de ricotta erdoor. Voeg het meel in delen toe en roer met een spatel voorzichtig door tot een vrij dik beslag. Roer de blauwe bessen erdoor.
3. Vul met behulp van 2 lepels de bakvorm met het beslag en druk een beetje aan. Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.

[Photo's by what rose likes]

Comments

Popular Posts